روش کاشت پیاز زعفران

  1. 🌸روش های کاشت پیاز زعفران 🌸

✅به صورت مختصر روش کاشت پیاز زعفران توضیح داده می شود :

زمین را شخم زده با تراکتور تسطیح کنید و با توجه به شیب زمین ، زمین ها را کرت بندی کرده( منظور از کرت بندی پشته های باریک جهت تسهیل آبیاری مانند باغچه منزلتان که به دو قسمت یا چهار قسمت میکنید که با آب کمتر باغچه ها آبیاری شود) سپس پیازها را به طول و عرض و عمق 20 سانتی متری در هر نقطه 3 تا 5 عدد پیاز رو به بالا گذاشته و روی آن را با خاک می پوشانیم و زمین را تسطیح نموده و تا پایان مهر ماه رها می کنیم
روش کاشت با تراکتور
1- با تراکتور به صورت ردیفی یک ردیف به عمق 20 سانت کنده می شود چند نفر از پشت تراکتور پیازها رو داخل ردیف می ریزند ردیف دیگر رو که تراکتور برمی دارد خاک های ردیف بعدی ردیف قبلی رو پر می کند و به همین ترتیب تا پایان کشت زمین

✅عملیات کاشت پیاز زعفران به روش دستی :

🌱 برای کاشت پیاز زعفران ابتدا چاله‌های یک ردیف را با بیل درمی‌آورند و در داخل هر چاله از 15 – 3 پیاز قرار می‌دهند. عمق کاشت پیاز زعفران 20 – 17 سانتیمتر در نظر گرفته و در موقع کاشت سر پیازها رو به بالا قرار گیرد بهتر است رو به بالا باشه که ریشه به سمت زمین و جوانه پیاز به بالا و اگر هم رو به بالا نبود خود پیاز ریشه اش رو به سمت زمین می فرستد . پیازها در عمق 20 سانتیمتری در زمستان از سرما و یخبندان و سایر تنشهای محیطی و در تابستان از گرما زدگی مصون می‌مانند.
برای کاشت زعفران 5 – 4 نفر شرکت می‌کنند به این ترتیب که یک نفر با بیل چاله‌ها را درمی‌آورند دو نفر پیازهای قابل کشت را به صورت دسته‌های 3 تا 5 یا 15 تائی انتخاب می‌کنند.

نفر چهارم پیازها را در داخل چاله‌ها قرار می‌دهند و بقیه نفرات کار خود را ادامه می‌دهند تا تمام زمین زعفران کاشته شود. سرانجام سطح مزرعه را که نامسطح شده با بیل یا ماله‌ای صاف و فشرده می‌سازند تا پیازها به خاک بچسبد. زمین کشت شده به همین صورت تا موقع آبیاری پائیزه رها می‌شود قبل از آبیاری اول که در مهر انجام می شود در حدود 20 – 10 تن کود حیوانی گاوی پوسیده (منظور از کود پوسیده یعنی تازه نباشه بهتره) با بیل در سطح زمین پخش می‌نمایند.

✅ نکته :بعضی از کشاورزان ابتدا کود را اضافه می کنند برخی هم بعد از کاشت پیاز قبل از آبیاری اول در اواخر شهریور و یا اوایل مهر کود حیوانی را اضافه می نمایند هر دو روش خوبه اما بهتره قبل از آبیاری اول در اواخر شهریور کود بریزید و سپس آب دهید و بعد هم سله شکنی کنید حتی اگر سال اول کود را اضافه نکردین سال بعد هم می شود اضافه کنید به علت اینکه خاک تازه کشت شده هنوز مواد و املاح دارد
اگر متراژ زمینتان کم است مثلا یک هکتار و پایین تر روش دستی کاشتن بهتر است هر چند با تراکتور هم می توانید بکارید چون روش دستی هم کمتر پیاز لازم دارد 5 تا 7 تن نهایتا برای هر هکتار اما روش کاشت تراکتور 7 الی 9 تن برای هر هکتار لازم است روش کاشت با تراکتور برای دوستانی که بالاتر زمین دارند مثلا 2 هکتار و 10 هکتار و بالاتر مناسب است

✅اولین آبیاری مزرعه زعفران (بسار آب) که معمولا در اواخر شهریور یا اوایل مهرماه صورت می گیرد و آبیاری باید عمیق باشد تا نفوذ آب به عمق 22 سانتی متری زمین برسد و بعد از چند روز اقدام به سله شکنی زمین مورد نظر می نماییم تا گلها راحتر از خاک بیرون بیایند. بعد از 10 تا 20 روز گلها ظاهر می شوند به مدت تقریبا 10 تا 15 روز گلدهی ادامه دارد .

✅دوستان هر روز ارسال پیاز داریم روی نوبت سفارش ها
زمان ارسال پیازها از روز سفارش شما 2 الی 5 روز کاری می باشد همان روز سفارش فرستاده نمیشود بعد 2 روز سفارش شما فرستاده میشود چون سفارشات روی نوبت هست لطفا دوستانی که تماس می گیرند حتما پیامک هم بفرستند و میزان سفارشی که تلفنی ذکر کردند در پیامک هم بنویسند

✅پیاز زعفران مانند خود زعفران خشک ، خرید و فروش نقدی می باشد

✅آن دسته از دوستانی که قصد نگه داشتن پیاز رو دارند پیازها رو سعی کنید تا 4 الی 5 روز بیشتر نگه ندارید و در زمین بکارید و حتما در انباری خنک و سایه دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری کنید چون اگه جای گرمی باشه و پیازها روی هم باشه پیاز داغ می کند و اگر یک هقته خواستید پیازهای زعفران را نگه دارید از گونی یا بسته بندی خارج کرده و در انبار خنک و سایه پهن کنید

🌷ماهان زعفران 🌷

🌸تاریخچه زعفران🌸

برخی شواهد و مستندات تاریخی دلالت بر آن دارد که رویشگاه اولیه زعفران در ایران بوده و از دامنه زاگرس به ویژه نواحی الوند منشاء گرفته است.گونه وحشی زعفران با نام گویشی جوقاسم که در منابع لغت فارسی با نام کرکمیسه یاد شده است، شباهت‌هایی با گیاه زعفران معمولی دارد. قدیمی‌ترین اسنادی که درباره مصرف زعفران است از دوره شاهان پارس یعنی هخامنشیان می‌باشد.

هخامنشیان فهرست بلند بالایی از انواع مواد مصرفی در آشپزخانه دربار (به تفکیک نوع و مقدار مصرف) را بر روی ستونی مفرغی حک کرده اند. این کتیبه در جلو اقامتگاه شاه پارسی نصب بوده است. که از جمله مندرجات این ستون مقدار زعفران مصرفی دربار روزانه دو مین بوده است و در عصر هخامنشیان زعفران برای تزئین گرده های نان و معطر کردن خوراک ها به کار می‌رفته است.

همچنین از زعفران در تهیه روغن های آرایشی استفاده می کردند. در عصر ساسانیان کاشت زعفران در قم رایج گردید در همان روزگار زعفران در پرداخت کاغذهای گران قیمت کاربرد پیدا کرد اما بیشتر از آن از محلول زعفران به عنوان مرکب تحریر استفاده می‌شد.

شاید زعفران در اصل زر پران بوده است یعنی گلی که کلاله های آن هم ارزش زر و طلا است و این واژه سپس به زعفران تبدیل شده است.🌷